David & Tess

Vägbeskrivningar

Om du kommer med bil

Ska du bara till vigseln i Skara domkyrka och inte till bröllopsfesten efteråt så hittar du Skara domkyrka på Södra kyrkogatan mitt i Skara (interaktiv karta). Parkering finns det gott om på gatorna runt omkring.

Om du däremot ska vara med på bröllops­festen och vill kunna köra hem direkt därefter så ska bilen parkeras vid fest­lokalen Lunds­brunns Bygdegård innan vigseln. Kl 14:00 kommer en buss att hämta upp alla bilresenärer vid bygdegården och köra er till Skara domkyrka. Lundsbrunn ligger mellan Skara och Götene, och adressen till bygdegården är Västergatan 20, 53372 Lundsbrunn (interaktiv karta).

Om du kommer med tåg

Kliv av tåget i Skövde. Därifrån kan du ta buss till Skara busstation (se vasttrafik.se) eller åka taxi om du föredrar det. Avståndet mellan Skövde och Skara är ungefär 2,5 mil.

Från Skara busstation är det lätt att hitta till dom­kyrkan. Gå ut genom stations­byggnaden och fortsätt rakt fram några hundra meter. När du krockar med ett stort stenhus med två väldigt höga torn på är du framme.

Karta som visar Skara, Lundsbrunn, Götene och Skövde med omnejd

Efter vigseln kommer fest­gästerna gemensamt att åka ångtåg till fest­lokalen, så om du ska till bröllops­festen, kom ihåg att parkera bilen i Lunds­brunn och sedan åka med bussen som går från Lunds­brunns bygde­gård kl 14:00!